fotel fryzjerski - kurs tańca kraków - prace licencjackie - tłumaczenia Łódź - lokaty
www.gametribe.pl • Zobacz temat - Cannot connect to the lobby server - co zrobić?

Cannot connect to the lobby server - co zrobić?

Wiadomości na temat gry.

Cannot connect to the lobby server - co zrobić?

Postprzez mbeavis w Pon Maj 19, 2008 12:50 pm

Ściągneliśmy sobie grę, zainstalowaliśmy, wygodnie zasiedliśmy przed komputerem, odpalamy grę, login, hasło no i ..... dostajemy komunikat "Cannot connect to the lobby server".
Co teraz?

Cały problem polega na tym, że nie ze wszystkich krajów europy gracze dopuszczeni są do gry.
Według gametribe kraje takie jak Polska, Litwa niekoniecznie leżą w Europie i blokuje dostęp do gry poprzez identyfikację numeru IP.

Zawsze jednak znajdzie się jakiś sposób by to obejść. Otóż adres IP jest identyfikowany tylko podczas rejestracji konta w serwisie http://www.gametribe.com.
Znajdujemy stronę z listą adresów serwerów proxy z innych krajów europy (np. niemieckie, holenderskie, francuskie).
Przykładowa strona z adresami: http://www.prx.centrump2p.com/

Znajdujemy działający proxy z nie za wysokim pingiem z określonego "dopuszczonego" kraju.
Ustawiamy ten serwer w ustawieniach przeglądarki (np. w Internet Explorer jest to w : Narzędzia->Opcje internetowe->Połączenia->Ustawienia sieci LAN->Server Proxy).

Następnie wchodzimy na stronę http://www.gametribe.com i rejestrujemy nowe konto. Aktywujemy konto po otrzymaniu emaila z potwierdzeniem rejestracji. Wyłączamy proxy, odpalamy grę, logujemy się na nowe konto i zdobywamy kolejne levele.
mbeavis
Administrator

Dołączenie: Sob Maj 10, 2008 9:13 am

Re: Cannot connect to the lobby server - co zrobić?

Postprzez Critval. w Pią Cze 06, 2008 9:02 am

hmm...ja przez to potrafie tylko zepsuć IE ^^ .. no i mam taką prośbe czy szanowny Admiistrator nie mógłby założyć mi konta ? Ponieważ ja do zmieniania prox czy czegokolwiek się nie nadaje..albo przynajmniej gdzie trzaba wkleić te proxy ?
Critval.

Postprzez trook w Pią Sie 01, 2008 3:03 am

mbeavis napisał(a):Ustawiamy ten serwer w ustawieniach przeglądarki

Dla leniwych ;) można także użyć bramki proxy.Wtedy już nic nie trzeba ustawiać.
trook

Postprzez Zamkniety w Nie Sie 03, 2008 7:00 pm

Heh no ja probowalem 2 sposobow, tego z ie i z bramkami no i nic, albo w ogole ie nie dziala, albo gdy klikam na register od nowa kod sie pokazuje do wpisania... Czy macie jakies inne "tricki"? Lub mozliwe, ze ktos nie chce sie podzielic jak to zrobic, a ma 3 minutki by zalozyc mi konto?
Zamkniety

Postprzez Bartek|_121 w Czw Gru 04, 2008 6:31 pm

No cóż ..................

Po pierwsze to jest błahy powód do posta
Po drugie spróbuj jeszcze raz - po prostu serwer był przeciążony .........
Bartek|_121

Powróć do Wiadomości

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość